الشيف عاشق الاحزان مشرف عام
عدد الرسائل : 94 العمر : 38 العمل/الترفيه : شيف تاريخ التسجيل : 30/08/2008
| موضوع: طريقه عمل الكبسه السعودى الخميس سبتمبر 25, 2008 8:46 am | |
| طريقه عمل الكبسه
المقادير
لحم ضانى سواء فخده كامله او قطع كبيره
ارز بسمتى او ارز عادى
1/2 كوب زيت زيتون او زيت عادى
2 بصله كبيره مقطعه شرائح
2 جزر مبشور
4 طماطم مقطعين ارباع
5 طماطم معصورين فى الخلاط
البهارات ( ورق لورى وحبهان وكارى وكركم وليمون مجفف سليم و قرفه )
التزيين ( بندق و لوز محمصين وزبيب وبقدونس مفروم ناعم )
الطريقه
1-نضع الزيت ثم 1/2 كميه البصل حتى يصفر لونه
2- نضيف اللحم مع التقليب من وقت لاخر حتى نحصل على اللون البنى
3- نضيف باقى كميه البصل والطماطم وعصير الطماطم والبهارات
حتى يتسبك عصير الطماطم
4- نضيف الماء ويترك يغلى حتى ينضج اللحم
5- ثم ناخذ اللحم ونضعه جانبا
6- نضيف الارز الى الشوربه على ان يكون مستوى الماء يعلو الارز مقدار
عقله اصبع ونقوم بتسويه الارز بالطريقه المعروفه
7- نضع كميه الارز كامله فى سرفيس التقديم ونضع عليها اللحم
8- ثم نضع عليهم المكسرات والبقدونس المفروم للتجميل
وبالف هنا وشفا
| |
|