الشيف عاشق الاحزان مشرف عام
عدد الرسائل : 94 العمر : 39 العمل/الترفيه : شيف تاريخ التسجيل : 30/08/2008
| موضوع: محشى ورق العنب الأربعاء سبتمبر 24, 2008 12:17 am | |
| هذه طريقه نئ فى نئ
المقادير
عدد 2 برطمان ورق عنب
لعمل الخلطه
واحد كيلو ارز
عدد 8 طماطم مضروبين فى الخلاط ثم نصفيهم
صلصه بوريه ( معجون الطماطم )
شبت وبقدونس وكثبره خضراء ( 2 ربطه من كل نوع ) مفرومين ناعم
3 ربطه نعناع فرش مفروم ناعم
2بصله مقطعه ناعم
5 فصوص ثوم مفروم
توابل ( ملح وفلفل اسمر و كمون و جوزه الطيب )
لعمل الشوربه
شوربه فراخ ونضيف عليها
ورق اللورى والحبهان والتوابل
1/2 كوب عصير ليمون
1/4 كوب زيت زيتون
2 ملعقه صلصه بوريه ( معجون الطماطم )
الطريقه
1- نغسل الارز جيدا ونتركه يجف
2- نضيف مقادير مكونات الخلطه
3- نضيف الصلصه البوريه حتى نحصل على اللون الاحمر
4- نضيف التوابل
5- نغسل ورق العنب من ماء الحفظ اللى فى البرطمان جيدا
6- نضع الخلطه على ورق العنب ونلفه على ان يكون الواحد بحجم الاصبع الصغير
7- ناتى بحله ونضع فى اسفلها
طرنشات بصل وجزر وطماطم وثوم
ثم نغطيهم بورقه فويل ثم نرص ورق العنب فوقه بشكل دائرى
وعدم ترك اى فراغ بين اصابع ورق العنب
8-نقوم بوضع قطع من الزبد او السمن فوق ورق العنب
9- نقوم بوضع طبق ثقيل فوق ورق العنب حتى لا ينفك اثناء التسويه
10- نقوم باضافه الشوربه حتى تصل الى سطح ورق العنب
11- ثم نغطى بورق فويل وغطاء محكم
12- نقوم بالتسويه اولا على نار عاليه حتى تغلى الشوربه
ثم نهدئ النار جدا الى ان يتم نضج ورق العنب
يقدم معه سلطه الزبادى
وبالف هنا وشفا
ويا رب يعجبكم
| |
|