المقادير
عدد 2 بيضه
1/4 كيلو لبن
نشا ودقيق
عدد 2 صدور فراخ فيليه ( مخليه )
الطريقه
1- نكسر ال2 بيضه ونربهم مع قليل من الفلفل الاسمر
2- نضع اللبن على البيض ويمزج جيدا
3- ثم نضع النشا والدقيق عى البن حتى نحصل على قوام غليظ قليلا
4- نضع التوابل ملح وفلفل اسمر وقيل من الكمون والشطه
5- نقوم بالتصفيه للتخلص من الدقيق المخرز
*** ما سبق يسمى بعجينه الكرسبى ***
6- نفوم بفح صدور الفراخ من الجانب ثم نقطعها شرائح طوليه بطول الاصبع
7- نضع الفراخ فى عجينه الكرسبى ثم نضعها فى النشا والدقيق ونغطيها به جيدا
8- نضع الفراخ فى زيت هادئ حتى نحصل على اللون الذهبى
** تقدم مع الارز والبطاطس المحمره **
وبالهنا والشفا .,
**** هذه الوصفه اهداء منى الى من ادخلتنى وجعتنى احب هذا المنتدى الى عاشقه ال..... ***
فى المره القادمه حل مشكله البطاطس( المحلونه ) فى التحمير بطريقه سهله جدا
وشكرا لكم ,,,
الشيف عاشق الاحزان